VASMO Congres
Programma van VASMO Congres
Op vrijdag 21 juni: | |
9:30 - 10:00 | Ontvangst |
10:00 - 12:30 | Ochtendprogramma |
12:30 - 13:30 | Lunch |
13:30 - 15:30 | De Schaal van Samenwerking, Interactieve workshop |
15:30 - 16:30 | Afsluiting |
-
Van 10:00 tot 12:30
Ochtendprogramma
Het ochtendprogramma wordt verzorgd door Jonathan Kippuw, Eline Oei (remote aanwezig) en Timon Moes van TimeToGuide. Zij nemen je mee in de laatste ontwikkelingen van het hybride vergaderen, Microsoft 365 en de Copilot. Tot slot laten ze je kennismaken met AI (Artificial Intelligence) en hoe je als ambtelijk secretaris AI in kunt zetten bij je werkzaamheden.
Hybride vergaderen
- Voordelen van hybride vergaderen
- Etiquette voor hybride vergaderen en best practices
- Bestaande functies in Microsoft Teams voor hybride vergaderen
- Nieuwe functies in Microsoft Teams voor hybride vergaderen
Microsoft 365
- Wat zijn de voordelen van Microsoft 365?
- Wat is er nieuw in Microsoft 365?
Copilot
- Wat is Copilot en wat zijn de voordelen?
- Dicteren in Microsoft Teams
- Copilot gebruiken tijdens vergaderen in combinatie met dicteren
- Visualiseren met Copilot: van tekst naar beeld (van Word naar PowerPoint)
AI (Algemeen)
- Wat is AI en hoe kan je het inzetten als ambtelijk secretaris?
- AI gebruiken om te notuleren
- Beste gratis en betaalde functies ChatGPT
- Hoe gebruik je AI om snel de juiste informatie te vinden?
- AI gebruiken voor het opstellen van nieuwsbrieven en jaarverslagen
- Hoe gebruik je AI om verschillende documenten samen te voegen?
- Hoe gebruik je AI veilig?
Over TimeToGuide
Gestart door jonge ondernemers met een visie voor verbetering en beschikking over de juiste vaardigheden. Wij zagen het gebruik van software toenemen, maar het grip van de medewerkers afnemen. Hierdoor wordt de software nog altijd niet optimaal gebruikt en willen wij zoveel mogelijk handvaten geven. Wat begon met simpele hulp is uitgegroeid tot een heel team door het toenemende aantal tevreden klanten.
Ons Team
Eline Oei wordt enthousiast van helpen waar ze kan. Gedreven door de positieve reacties en gericht op het verbreden van de vaardigheden en kennis van haarzelf en anderen.
Jonathan Kippuw beschikt over de kennis, maar het draait hem nog meer om het meegeven van een ervaring. Een aandachtige en betrokken trainer die wordt gemotiveerd door het zien van toegenomen zelfvertrouwen bij anderen. Hij weet op geduldige wijze iedereen enthousiast te maken.
Timon Moes is de gepassioneerde oprichter van TimeToGuide. Toen hij in 2013 begon met uitleg geven over digitale systemen realiseerde hij hoe belangrijk het is dat het begrepen wordt.
-
Van 13:30 tot 15:30
De Schaal van Samenwerking, Interactieve workshop
De Schaal van Samenwerking
Peter Schoe en Floor Vullings werken al 20 jaar met teams in organisaties. Samen met deze vele honderden teams is in de praktijk van alle dag een Schaal ontstaan. Centraal staat altijd een korte en krachtige analyse ‘waar je ben op de Schaal met je team of organisatie’? Een grafische Schaal van Samenwerking geeft je in 1 minuut al dat inzicht.Er zijn in elke organisatie goed draaiende teams (deze teams kijken uit naar een teamtraining) en teams waarover iedereen zich zorgen maakt, deze teams vinden niet dat een training nodig is en diskwalificeren niet alleen elkaar, maar ook alle interventies. De vraag aan het team (en dus straks ook aan de aanwezigen) is ‘waar wil je naar toe?’. Dat vraagt vanuit elke positie om een andere route. Immers, als er veel kritiek klinkt in een team, zijn weinig collega’s bereid om zelf een eerste stap te zetten. Dat bevriest de samenwerking in discussies. Terwijl een team dat wel veel in gesprek is met elkaar, niet automatisch ook succesvol is. Daarvoor is toch echt een wederzijdse samenwerking (iedereen is gehoord, iedereen doet mee) nodig.
In het interactieve programma word je meegenomen in hoe je positieve samenwerking in jouw team, jouw medezeggenschapsorgaan kunt versterken.
Over De Schaal van Samenwerking
De Schaal van Samenwerking is ontstaan omstreeks 2000 en sterk doorontwikkeld in de afgelopen 10 jaar. Steeds met kleine stapjes vooruit om zo tot het inzicht te komen waar we nu staan. Vele honderden mensen hebben er ondertussen over mee nagedacht, op gereflecteerd en zijn er mee aan de slag gegaan, ieder in zijn eigen werkgebied, in overheidsinstellingen, in ondernemingen, scholen, in de (medische)zorg en het welzijnswerk. Overal waar teams functioneren is de Schaal van Samenwerking de routekaart naar een betere samenwerking.Een routekaart in acht lagen
Mensen die ooit echte samenwerking hebben ervaren weten dat één plus één meer dan twee wordt. Je bereikt samen veel meer als je bereid bent te delen en van elkaar te leren. Dat is de basisgedachte achter de Schaal van Samenwerking, de zoektocht naar een op samenwerken gerichte levenshouding. Wij ervaren dagelijks in ons werk dat we uiteindelijk allemaal groeien, wanneer we open staan voor samenwerking en met elkaar delen.De Schaal van Samenwerking is een model om te begrijpen hoe groepen mensen samenwerken. We noemen het eigenlijk liever een routekaart. Het is uiteraard een versimpeling van de werkelijkheid, namelijk, wat je op de kaart ziet is niet de werkelijkheid. Door op de kaart te kijken krijg je wel een bruikbare methode om inzicht en overzicht te krijgen over waar een groep staat. Vervolgens is het zaak te bedenken wat de eerste stap wordt om de groep verder in de samenwerking te krijgen, want dat is wat we willen!
Pieter Schloe
Floor Vullings