Boek Ambtelijk Secretaris eindelijk uit!

Boek Ambtelijk Secretaris eindelijk uit!

18 oktober 2024 door Christien van Dijk

foto boek AS

Tijdens de OR live van 16 oktober is het eerste exemplaar van het boek Ambtelijk Secretaris door de uitgever Performa overhandigd aan het bestuur van de VASMO.

Het is een onderdeel in de reeks Professionele medezeggenschap. Als VASMO bestuur vonden we het heel leuk om dit boek te schrijven. Het is bedoeld als naslagwerk voor degenen die nu ambtelijk secretaris zijn en voor mensen die op zoek zijn naar een ambtelijk secretaris en hier kunnen lezen wat die allemaal in huis heeft.
Alle leden van VASMO ontvangen gratis een exemplaar thuis.
Wil je ook een exemplaar dan is hier een link naar de bestelpagina van Performa OR.
Als je lid wordt van VASMO dan kun je ook een gratis boek ontvangen. Deze aanbieding geldt tot het einde van het jaar.

foto met Wander over boek

(Wander de Groot overhandigt de eerste exemplaren aan Sandra van Baast en Christien van Dijk. Karin van Weereld en André van Os staan niet op de foto maar hebben hier ook aan meegewerkt.)

Het boek is niet alleen voor de ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad (OR), maar ook voor die van de medezeggenschapsraad (MR) en de cliëntenraad (CR). Telkens wanneer er verschillen zijn, is dat duidelijk aangegeven.

De ambtelijk secretaris is een spin in het web van de medezeggenschap, die acht verschillende rollen vervult: officemanager, organisator, procesbegeleider en -bewaker, communicator, adviseur, trainer/coach,-innovator en researcher. Heel praktisch zijn er ook drie functieprofielen opgenomen: de ambtelijk secretaris als administratief en organisatorisch medewerker, als beleidsmedewerker en als adviseur medezeggenschap. Bij elk profiel zijn het doel van de functie, de positie in de organisatie, de kennis en vaardigheden en de kerncompetenties omschreven.

Het is het vijfde deel uit de serie Professionele medezeggenschap

Sluiten